Sig's antipasti Testaroli. Testaroli, sometimes referred to as testarolo, is a type of pasta or bread in Italian cuisine that is prepared using water, flour and salt, which is sliced into triangular shapes. A common dish in the Lunigiana region and historical territory of Italy. Testaroli are a rather unique kind of pasta from Tuscany, made from crepes rather than a traditional dough.

Sig's antipasti Testaroli Tipici dunque della tradizione culinaria toscana, i testaroli erano. I testaroli sono uno dei più antichi formati di pasta ed è realizzato con farina e acqua: un primo piatto tipico della Lunigiana e presidio Slow Food. Testaroli: The Italian pancakes that are eaten like pasta. [Photographs: Vicky Wasik]. You can have Sig's antipasti Testaroli using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Sig's antipasti Testaroli

  1. Prepare 100 grams of Italien pizza flour type00.
  2. You need 100 grams of plain flour.
  3. It's 300 ml of water.
  4. Prepare 1 pinch of salt.
  5. Prepare of for filling.
  6. Prepare 12 of anchovy filets in oil.
  7. You need 40 grams of smoked pancetta or bacon( use vegetarian if you like).
  8. Prepare 20 of leaf of spinach, washed.
  9. It's of for vinaigrette.
  10. You need 1 bunch of of parsley, finely chopped.
  11. It's 1 tsp of Dijon mustard.
  12. Prepare 45 ml of best olive oil.
  13. Prepare 15 ml of best balsamic vinegar.
  14. Prepare 1 pinch of salt.

Traditional testaroli that are cooked in a blazing hot cast iron vessel don't use leavening like baking powder, but. Google and wikipedia inform me that antipasti is the plural of antipasto but is antipasta a real thing. Si tratta di un piatto tipico della Lunigiana, la regione della Una piccola parentesi: credo di aver capito che si chiamano Testaroli se sono serviti farciti appena fatti, Panigacci. I testaroli prendono il nome dal "testo", lo speciale recipiente in cui venivano cotti.

Sig's antipasti Testaroli step by step

  1. Mix the two flours together and the salt. Add the water gently and whisk to make a thick pancake dough. Pour half into a well heated crepe pan, cook for three minutes but do not turn, take out and make a second pancake. the same way.Cut each into 12 equal pieces, trimming each one into a neat triangle, making the Testaroli..
  2. Brown the bacon or pancetta in frying pan , turn off heat and add anchovy filets..
  3. Mix all ingredients for vinaigrette until creamy..
  4. I n a pot boil salted water, take of heat, add the Testaroli. When they start lifting to top take them out an carefully and quickly rinse under cold water.
  5. Arrange the Testaroli in layers with spinach bacon/ pancetta. and anchovy. Drizzle with the vinaigrette. Serve immediately..

Questo può essere di pietra o di argilla o di ghisa ed è formato da due parti, una inferiore piatta e una superiore. Tra le ricette culinarie della Lunigiana troviamo i testaroli, un antico impasto di acqua e farina cotto sulla brace, e condito con il. I testaroli al pesto sono un piatto tipico della Lunigiana e in particolare dei paesi di Pontremoli, Fosdinovi, Castagnetoli e altri paesi del levante ligure. Questo primo piatto ha origine dalla cucina. Antipasti gustosi, facili e veloci da realizzare per iniziare il pranzo o per un gustoso aperitivo.